Doboz csomagolása 4 egyszerű lépésben

doboz csomagolása

A Doboz. Az ajándékcsomagolás alfája és ómegája. Elnyeli a formátlant, a sokat, a kicsit, a nagyot, a könyvet, a játékot, a ruhát, a… bármit! Azám! Csakhogy a doboz sokszor önmagában nem szép. És ha már rászántad az időt az ajándék beszerzésére, miért ne szánnál még rá 10 percet a csomagolásra is?

Amire szükséged lesz:

 • doboz, ami magában rejti az ajándékot
 • csomagolópapír
 • olló
 • ragasztószalag
kellékek doboz csomagolásához
Kellékek

Így csomagold be a dobozt:

 1. Fektesd a dobozt a csomagolópapírra, majd tekerd körbe annyi csomagolópapírral, hogy teljesen befedje. Hagyj rá a hosszúságra néhány centit pluszban, majd vágd le a csomagolópapírt.

  csomagolópapír méretezése
  Ilyen hosszú csomagolópapír kell
 2. A papír szélességét a következőképp érdemes kalkulálni: a doboz két oldalán hajtsd fel a papírt úgy, hogy kicsivel magasabbra érjen, mint a doboz magasságának a fele. A felesleget vágd le.

  csomagolópapír szélesség megállapítása
  A szélesség megállapítása
 3. Hajtsd fel a doboz egyik oldalán a csomagolópapírt úgy, hogy kicsivel túllógjon a doboz felén, majd rögzítsd ragasztószalaggal, és ezt ismételd meg a másik oldalon is.
  csomagolás kezdése
  Kezdjük a csomagolást!

  doboz csomagolása
  A papír szélét behajtva elegánsabb lesz a csomagolás
 4. A doboz két oldalán hajtsd be a papírt úgy, hogy csomagolópapír kilógó részei trapéz alakúvá váljanak. A trapézokat hajtsd a doboz oldalára, majd rögzítsd ragasztószalaggal.
  szélek behajtása
  A szélek behajtása – egyik oldal
  szélek bahajtása
  A szélek behajtása – másik oldal
  szélek rögzítése
  Alsó trapéz felhajtása és rögzítése

  szélek rögzítése
  Felső trapéz lehajtása és rögzítése

Tippek:

 1. Ha szeretnél egyenesen vágni, akkor a szükséges pontnál hajtsd meg a papírt úgy, hogy a széleket egymáshoz igazítod, és a hajtás mentén vágd le a papírt.
 2. Ha a csomagolópapír szélét egy kis csíkban behajtod, nem a vágás fog látszani, ami elegánsabbá teszi a csomagot. Ez a doboz oldalánál is alkalmazható.
 3. Ha a doboz mindkét oldalán azonos sorrendben készíted el a trapézokat, egységesebb lesz a doboz kinézete. (Vagyis először a doboz aljától hajtsd fel a papírt, utána pedig a tetejétől rá a már felhajtott részre.)
elkészült doboz
Kész!

Jó csomagolást!
Üdv, Niki