Kipróbáltam! 2. – Pinterest

Kipróbáltam! 2.

Következzen egy újabb rész a Kipróbáltam! sorozatból! Készen állsz?

A mai csomagolás már hangolódás a karácsonyra, ugyanakkor nem kizárólag akkor használható az ötlet: ezt a csillagot bevetheted születésnapra, vagy rögzítheted egy ajándékzacskóra is, sőt még karácsonyfadíszként is használhatod.

 

Amire szükséged lesz:

 • papír szívószál (5 db, félbevágva két csillaghoz elég)
 • pékzsineg (nekem nem volt, fonállal helyettesítettem)
 • olló

  Kellékek
  Kellékek

 

Így készül a csillag:

 1. Vágd félbe a szívószálakat. (Ez egyébként nem kötelező, ha a teljes hosszúságú szívószálakat használod, nagyobb csillagot kapsz.)

  Szívószálak félbevgása
  Vágd félbe a szívószálakat!
 2. Fűzz fel 5 szívószáldarabot pékzsinegre, majd kösd össze a zsineg végeit. (Ha akarod, a felesleges zsineget levághatod.) Így kapsz egy ötszöget.
  Szívószálak felfűzése
  Szívószálak felfűzése
  Szívószálak felfűzése
  Fűzz fel 5 szívószáldarabot!

  Zsineg végeinek összekötése
  Kösd össze a zsineg végeit, így egy ötszöget kapsz.
 3. Válaszd ki az ötszög egyik csúcsát (nálam A), és hajtsd át az ötszög másik oldalára, így felül egy négyszöget, alul pedig egy háromszöget kapsz (2. kép).
 4.  A kis háromszög egyik csúcsát (nálam B) húzd át a négyszög azon oldala alatt (nálam a D – E oldal), amelyik oldalon a választott csúcs (B) van (3 – 4. kép).
 5. Az ellentétes oldalon így két csúcs van majdnem egymáson (nálam A és C), ezeket kezd el kissé széthúzni egymástól (5. kép), így kialakul a szép csillagforma (6. kép).

  Csillag elkészítése
  Így készül a csillag
 6. Igazítsd addig a csúcsokat, amíg elégedett nem leszel a csillag formájával.

Ezt követően a kész csillagot már igény szerint használhatod, pl. így:

Ehhez a díszítéshez én külön kis fonaldarabokat húztam át a szívószálakon, elrendeztem a csomagon, majd a szálakat a csomag alján ragasztószalaggal rögzítettem.

Bevetésen a csillag
Bevetésen a csillag

 

Tapasztalatok:

 1. Elkészítési idő: kb. 5 perc (komolyan: a leírás sokkal hosszabb, mint maga a csillag elkészítése)
 2. Nehézségi fokozat: könnyű
 3. Alapanyagigény: vásárlásigényes (pékzsineg, papír szívószál szükséges)
 4. Költségigény: alacsony

 

Tippek:

 1. Mielőtt szétvágod a szívószálakat, próbáld ki a csillag elkészítését az egész szívószálakon, mert a nagyobb darabokkal szerintem könnyebb kitapasztalni a technikát.
 2. Nem tudom, pékzsineggel hogyan működik, de nekem a fonállal az vált be, hogy nem kötöttem csomóra, csak masnira, mikor felfűztem a szívószálakat. Csak miután elkészítettem a csillagot, utána húztam szorosra a fonalat, és kötöttem csomóra.
 3. Ne félj variálni a különböző színű szívószálakat, pékzsinegeket és/vagy fonalakat! Az eredeti leírás a piros-fehér színekkel a karácsonyt idézi, de a színkombinációt bátran igazíthatod az alkalomhoz.

 

Jó csomagolást!

Üdv, Niki