Hangolódás karácsonyra 2. – Kedvencek az internetről

Hangolódás karácsonyra 2.

Újabb hét telt el, vasárnap már meggyújthatjuk az utolsó adventi gyertyát, jövő héten pedig karácsony! A hangolódás jegyében, gondoltam, megmutatom a kedvenc csomagolásaimat, amit a világhálón találtam.

Lesz köztük egyszerűbb és bonyolultabb is, de ha ez kevés lenne, itt találsz még sokkal több képet is.


 

Az egyszerűek

Ez a fekete-arany összeállítás annyira mutatós, amennyire egyszerű elkészíteni. Csak vágd le a megfelelő méretű csomagolópapírt, arany tollal rajzolj rá csillagokat, majd csomagold be az ajándékot!

Variációs lehetőségek:

  • egyszerű minták: hópihe, fenyőfa, ajándék, angyalka, karácsonyfadísz, karácsonyfaégők
  • szín variációk: fehér, ezüst

Ez pedig egy másik példa, hogy az egyszerű nem feltétlenül jelent unalmasat. Ezeken a csomagokon csak piros szalag van masniba kötve, és az ajándékozottak neve felírva, de mivel a csomagok mérete és a masnik iránya különbözik, mégis mozgalmas az összhatás.

Variációs lehetőségek:

  • szalag színe: soroljam? 🙂 fehér, zöld, kék, lila, arany, ezüst…
  • masni elhelyezése: erre már mutattam korábban két variációt
  • szalag vastagsága: a különböző méretű csomagokhoz kísérletezhetsz különböző vastagságú csomagokkal
  • ajándékozott neve: a képen nyomdázva vannak a betűk, de Te használhatsz betűmatricákat is, vagy saját kezűleg is felírhatod a neveket

 

Növényekkel:

Ehhez nem sok hozzáfűznivalóm van. Csomagold be az ajándékot, és rögzíts rá fenyőgallyat tobozzal. Tipp: a rögzítéshez érdemes ragasztópisztolyt használni.

Ez pedig egy különlegesebb megoldás: a csomagolás zsebes kialakítású, a díszítés pedig dimbes-dombos tájat idéz, rénszarvasokkal.

Egy kis segítség, ha meg szeretnéd valósítani: fa rénszarvasok innen és innen is rendelhetők.

 

Karácsonyfadíszes:

Ezen a képen nem is egy, de egyből 9 ötletet is találsz, natúr-fehér-arany színösszeállításban. Szerintem mind nagyon elegáns, de azért az én szívemhez a csillogós darabok állnak a legközelebb. Szinte látom, ahogy szórják a gyertyák és a karácsonyfaégők fényét…

TIPP: A képen is látható, hogy ugyanahhoz az ajándékmérethez éppúgy illenek a kisebb díszek, mint a nagy gömbök, Te se félj tehát kísérletezni!

Amikor karácsonyfadíszről beszélünk, a legtöbb embernek a gömbök és csengők jutnak először eszükbe, pedig ahogy ezen a képen is látható, akár a girlandokat is felhasználhatod az ajándékok csomagolásához.

TIPP: Azt javaslom, hogy a girlandot ahelyett, hogy szalagszerűen próbálnád megkötni, inkább vágd méretre, és ragasztószalaggal rögzítsd a csomag alsó feléhez.

 

Rajzos:

Ezt a képet több okból is nagyon szeretem: egyrészt tetszik a nem tipikus karácsonyi színösszeállítás, másrészt elbűvöl a fenyőrajz és mögötte a festékfolt egyszerűsége. A pom-pomokért pedig egyébként is odavagyok.

Az előző bejegyzésben említettem a fekete csomagolópapírban rejlő lehetőségeket. Most mutatok egy példát is rá:

 

Remélem, sikerült ötleteket adnom, hogyan kerüljenek a csomagok a fa alá! 🙂

Jó csomagolást!

Üdv, Niki