3 könyv, 3 csomagolás

3 könyv, 3 csomagolás

A könyv az egyik legelterjedtebb ajándék, még most, a digitális korban is. Becsomagolni se túl bonyolult, de előfordulhat, hogy ha még csak most ismerkedsz az ajándékcsomagolás alapjaival, esetleg mégis kifog rajtad. De pánikra semmi ok, itt vagyok, hogy segítsek Neked!

És hogy rögtön szintet is ugorhass, egyből 3 módszert is mutatok, hogyan csomagolhatod be szépen az ajándék könyveket.

 

Belépő szint

Ez a módszer nem csak a könyvek esetében, hanem bármely hasonló téglatest alakú ajándéknál is tökéletesen működik. A részletes útmutatót a videóban találod, alatta pedig megosztok néhány egyéb tippet és trükköt, hogy mindig tökéletesen sikerüljön a műved.

 

Tippek:

 1. A kevesebb több. Ha jót akarsz magadnak, ne dolgozz feleslegesen sok csomagolópapírral. A papír annyira legyen széles, hogy kényelmesen át tudd lapolni a könyv fölött, a könyv tetejénél és aljánál pedig nagyjából annyi anyagot hagyj, mint a könyv vastagsága. (Igen, igazad van, én túl sok csomagolópapírt hagytam a könyvnek… ;))
 2. A feszesebb szebb. Minél inkább illeszkedik a csomagolás az ajándékra, annál csinosabb lesz a csomag. A könyvön átlapolni a csomagolópapírt viszont néha elég trükkös tud lenni, és nehéz feszesre húzni. Megoldásként kipróbálhatod, hogy az első ráhajtásnál egy pici ragasztószalaggal hozzáragasztod a papírt a könyvhöz, így nem tud elmozdulni. Arra azért figyelj, hogy a ragasztószalag lejöjjön a könyv borítójáról!
 3. Amikor a könyv tetejénél és aljánál hajtodagtod a papírt, igyekezz leélezni a hajtásokat. Így egyrészt könnyebb dolgozni vele tovább, másrészt a végeredmény is mutatósabb lesz.
 4. Ez a csomagolás egy Jolly Joker: gyakorlatilag bármilyen díszítéshez jó alap, legyen az masni, pom-pom, szalag, rajz, írás, virág… Bővítsd a sort kedved szerint.
 5. Ha pedig nem akarod díszíteni, akkor vesd be a mintás papírokat bátran!

 

Kezdő szint

Ez a csomagolás már igényel egy kis kézügyességet, de így sem bonyolult. Az előző módszerhez képest annyi a többlet benne, hogy a csomagolópapírt nem a könyv hátoldalán fogjuk össze, hanem a könyv előlapját díszítjük vele.

 

Tippek:

 1. Megkönnyíti a csomagolás elkészítését, ha egyenesen vágod le a csomagolópapírt. Ehhez érdemes meghajtani a papírt a szélekhez igazítva, és csak utána nekiállni levágni.
 2. Amikor összefogod a papírt a könyv felett, csúsztasd le a kezed a csomagolópapír szélein egészen a könyvig, így jobban lehet látni, mekkora részt kell behajtani.
 3. Akkor se történik tragédia, ha a csomagolópapír két oldala kicsit szétcsúszik a hajtás közben, mert miután lesimítottad a hajtás élét, ez egyáltalán nem fog látszani.
 4. Ha mélyebb hajtást készítesz, akár egy ajándékkísérő kártyát is becsúsztathatsz az így kapott zsebbe.

 

Haladó szint

Hajtogattál kiskorodban papírból legyezőt? Akkor ez a csomagolás is gyerekjáték lesz. Nézd csak!

 

Tippek:

 1. Az előbbi csomagolásokkal ellentétben itt kifejezetten javaslom, hogy szélesebb csomagolópapírral dolgozz (a magasságra ugyanaz igaz, mint eddig), mert a hajtások számától és mélységétől függően igen gyorsan fogyhat a papír (tapasztalat ;)).
 2. Én referenciaként ott tartottam a könyvet a csomagolópapír közelében, így jobban látható volt számomra, hova esnek majd a hajtások a becsomagolt könyvön.
 3. Minden hajtásnál simítsd le az éleket, így lesz szép a végeredmény.
 4. Én három hajtást készítettem, de ennél többet is lehet. Javaslom, a döntésnél vedd figyelembe, hogy mekkora a csomagolópapírod, illetve hogy milyen széles a könyv.
 5. Egyáltalán nem szükséges mély hajtásokat készíteni: az ujjnyi széles behajtások nem csökkentik drasztikusan a papír szélességét, de ugyanolyan jól mutatnak.

 

Ha tetszettek a tutorialjaim, iratkozz fel a YouTube csatornámra is!

Jó csomagolást!

Üdv, Niki