3 Valentin-napi ajándékkísérő, amit 2 perc alatt elkészíthetsz

3 Valentin-napi ajándékkísérő, amit 2 perc alatt elkészíthetszAz előző bejegyzésben megtanulhattad, hogyan készíthetsz egyedi csomagolópapírt, de ha ezzel nem szeretnél foglalkozni, akkor most hoztam 3 videót, amiben különböző Valentin-napi ajándékkísérők elkészítését mutatom be. Egyikhez sem kell rendkívüli alapanyag, és mindegyiket villámgyorsan megcsinálhatod.

A közös pont

Mindhárom tutoriálnál szerepel a kellékek között az ajándékkísérő. Ezeket én saját magam készítettem, rózsaszín kartonból, az alábbi sablon alapján.

Ajándékkísérő sablon
Ez alapján a sablon alapján készítettem az ajándékkísérő kártyákat.

Természetesen Te kedved szerint dolgozhatsz akár egy sima téglalappal, vagy választhatsz bonyolultabb alakzatot is. (Ha inspirációra van szükséged, kattints ide!)

 

Vágj és ragassz!

 

Valószínűleg ez a legkönnyebben megvalósítható a három variáció közül. Ha van otthon papírod, ollód és ragasztód, már meg tudod csinálni.

Az elkészítés lépései:
 1. Színes papírból vágj ki egy szívecske formát.
 2. Ragaszd fel az ajándékkísérőre.

(Mondtam, hogy egyszerű lesz, ugye?)

Variációs lehetőségek:
 • Ahogy már említettem, az ajándékkísérő formája számtalan lehetőséget rejt magában.
 • Ha nincs színes papírod, dolgozz fehérrel! Az ajándékkísérőt hagyd meg fehérre, a kivágott szívet pedig színezd be pirosra/rózsaszínre.
 • A szívet kivághatod újságból, magazinból is, de akár csomagolópapírt is használhatsz.
 • Nyomtathatsz fényképet is, amit aztán szív alakúra vágsz ki.
 • Nem csak egy szívet ragaszthatsz az ajándékkísérőre, hanem többet is.
 • Ha több szívecskével dolgozol, azok lehetnek azonos vagy különböző színűek, eltérhet a nagyságuk, az elhelyezkedésüknek pedig csak a Te ízlésed és az ajándékkísérő nagysága szabhat határt.

 

Washi tape varázs

 

A washi tape, vagy ahogy idehaza még mondani szokás, dekortapasz, egy igazán remek találmány. Kreatív körökben szinte elkerülhetetlen, hogy előbb vagy utóbb ne találkozzon vele az ember. Eredetileg Japánból származik, és gyakorlatilag egy kiváló minőségű maszkoló szalag, amit hagyományosan rizspapírból készítettek. Mivel számtalan mintában és méretben elérhető, kedvelt dekorációs eszköz, és az internet tele van jobbnál jobb felhasználási ötletekkel. (Magyarul a dekorella.hu oldalt érdemes olvasgatni a témában.)

A videóban láthatod, mennyire egyszerű használni. Mivel nekem most kifejezetten a gyors elkészíthetőség volt a célom, nem is bonyolítottam a díszítést túl, de ebbe a nyúlfarknyi videóba még így is belefért két változat, szóval ez tényleg egy instant megoldás.

Az elkészítés lépései:
 1. Vágj le egy akkora darab dekortapaszt, amekkorára szükséged van.
 2. Ragaszd rá az ajándékkísérőre. (Szükség esetén korrigáld a méretet.)
Variációs lehetőségek:
 • Dolgozhatsz többféle dekortapasszal is: különbözhet a színük, a mintájuk, a méretük, de akár a textúrájuk is.
 • Bár a Valentin-naphoz többnyire a piros és rózsaszín színeket kötik, ez ne gátoljon meg téged abban, hogy más árnyalattal is kísérletezz.
 • Nem csak csíkokat használhatsz, hanem kivághatsz a washi tape-ből egyéb alakzatot is: szívecskét, pöttyöket, háromszöget stb.
 • Keskenyebb dekortapaszból akár szöveget is kirakhatsz (pl. LOVE, vagy XOXO).

 

Használj sablont!

 

A három Valentin-napi ajándékkísérő közül talán ez a legmelósabb, de összességében ezt se több idő elkészíteni, mint kb. 3 perc.

Az elkészítés lépései:
 1. Egy papírlapra rajzold meg a sablonodat, majd vágd ki.
 2. A sablont helyezd el az ajándékkísérőn.
 3. Pöttyözd körbe a sablont. A sablon közelében legyenek sűrűbbek a pöttyök, a sablontól távolodva pedig ritkítsd a gyakoriságukat.
Variációs lehetőségek:
 • Játssz a színekkel!
 • A sablont nem csak középre, hanem például az ajándékkísérő sarkába is elhelyezheted.
 • Ha kisebb méretű sablont használsz, több mintát is elhelyezhetsz egy ajándékkísérőn.

 

És ami a videókból kimaradt…

 

Még egy dolog van, amiről szeretnék szót ejteni, de a videókban nem szerepel. Ez pedig az a személyes szöveg, amit ráírhatsz az ajándékkísérőre…

Akár egy kis idézet, akár saját kútfőből vett üzenet kerül az ajándékkísérőre, az mindenképen olyan pluszt ad a napnak, ami miatt érdemes még egy pár plusz percet rászánni ennek a darab papírnak az elkészítésére. Hiszen éppen ez a célja az ajándékozásnak: örömet szerezni a másiknak.

 

Jó csomagolást!

Üdv, Niki

+1 gondolat: A Facebook oldalamon február 14-éig minden nap megosztok egy kreatív Vaentin-napi csomagolási ötletet, látogass el oda is! 🙂