Egyszerű virágos csomagolás nőnapra

Egyszerű virágos csomagolás (nőnap)

Beköszöntött a március, ilyenkor már azok is elkezdik várni legalább egy kicsit a tavaszt, akik pedig egyébként a telet is szeretik. Ennek örömére, és annak apropóján, hogy jövő héten nőnap lesz, ma egy egyszerű virágos csomagolást hoztam.

Természetesen ez a csomagolás máskor is bevethető, nem csak nőnapkor. Valószínűleg senki nem fog tiltakozni egy szép virág-ajándék kombináció ellen… 😉

Ehhez a csomagoláshoz az inspirációt ez a tutoriál adta: annyira megtetszett ez az elegáns megoldás, hogy egyből arra gondoltam, Nektek is szeretném megmutatni! (Nem mintha az alap dobozcsomagolással probléma lenne, de jól esik néha egy kis változatosság…)

 

Amire szükséged lesz:

 • ajándék
 • csomagolópapír
 • ragasztószalag
 • szalag
 • virág
Kellékek
Kellékek

Így készül a nőnapi csomag:

 1. Vágd le a megfelelő méretű csomagolópapírt.

  csomagolópapír méretezése
  Vágd le a megfelelő méretű csomagolópapírt!
 2. Úgy helyezd el az ajándékot a papíron, hogy ha felhajtod a csomagolópapír egyik felét, akkor az éppen a doboz éléig érjen (1. kép).
 3. Kezd el a másik oldalról becsomagoln az ajándékot (2. kép). Rögzítsd a papírt ragasztószalaggal.
 4. A csomagolópapír másik felén a képen látható módon hajts be a papír sarkait úgy, hogy a kialakuló csúcs nagyjából a papír szélének közepére essen (3 – 4. kép).
 5. Ezen az oldalon is hajtsd fel a csomagolópapírt (5 – 6. kép).
 6. Az eredeti tutorialban itt kétoldalas ragasztóval rögzítik a csomagolópapírt. Mivel azonban szerintem ez nem feltétlenül alapfelszerelés egy háztartásban, így más megoldást kerestem. Én a papír két oldalát ragasztottam meg (7 – 8. kép), mivel azt úgyis lehajtjuk majd a doboz oldalára, így nem fog látszódni. Tehát a lényeg: rögzítsd valahogyan a felhajtást.

  Hajtott csomagolás
  Így készül ez a különleges, borítékszerű csomagolás
 7. Hajtsd be a csomagolópapír oldalait (9 – 13. kép).
 8. Készen is vagy (14. kép)!

  Oldalak csomagolása
  Hajtsd be a csomagolópapírt a doboz oldalain.

Jöhet a díszítés!

 1. Vágd le a megfelelő hosszúságú szalagot (2. kép)!
 2. Kösd át vele a csomagot (3. kép).
 3. Helyezd el a virágot a szalagon, majd rögzítsd a szalaggal (4. kép).
 4. Készíts masnit (5. kép)!
Díszítés
Így készül a díszítés!

 

Tippek:

 1. Mivel élő virággal díszítünk, ezért a csomagot (vagy legalább a díszítést) érdemes az ajándékozás előtt, lehetőleg utolsó pillanatban elkészíteni, hogy a virág ne hervadjon el.
 2. Én nárcisszal dolgoztam, de Te más virágot is használhatsz. Hóvirág, ibolya, tulipán is jól mutatna a csomagon. Válassz ízlésed (és az ajándékozott ízlése) szerint.
 3. Akkor fog igazán jól mutatni a csomag, ha a díszítést a “csúcs” közelében helyezed el, mert így ráirányítja a különleges csomagolásra a figyelmet.

 

Bónusz:

Készítettem egy másik díszítést is ehhez a csomagoláshoz, egyfajta alternatívaként, ha esetleg az élő virág éppen nem opció.

Kellékek:

 • színes papír (legalább két féle: egy a virág szirmaihoz, egy pedig a közepéhez (én ezt sárga dekortapasszal helyettesítettem))
 • ceruza
 • olló
 • ragasztó (én ragasztópisztollyal dolgoztam, de a sima folyékony ragasztó is tökéletes)

Az elkészítés lépéseit pedig a kép alatt láthatjátok:

 

Ha tetszett a bejegyzés, kérlek, oszd meg a férfi ismerőseiddel, hogy legyen idejük felkészülni. 😉

Jó csomagolást!

Üdv, Niki