10 perc alatt elkészíthető tavaszi csomagolás

10 perces tavszi csomagolás

Néhány napja összetalálkoztam az első méhhel, ez pedig megihletett, hogy megalkossam ezt a virágos, méhes, tavaszi csomagolást.

Ez egy nagyon egyszerűen elkészíthető díszítés, de a bejegyzés végén adok majd még egyéb tippeket is, hogyan lehet variálni.

 

Amire szükséged lesz:

Kellékek
Kellékek

Így készül a tavaszi csomagolás:

Fogj egy méhet… Viccelek, nem bántjuk a méheket, hadd végezzék csak a dolgukat! Helyette a videóból megtudhatod, mit találtam ki:

Bár a videóban benne vannak a lépések, ide is leírom őket:

 1. Rajzold meg a virágokat. Én egy kisebb csomagot díszítettem, arra elég volt a két virág is, de Te bátran igazítsd a saját csomagodhoz a virágok számát és méretét.
 2. Vágd ki a virágokat.
 3. Készítsd el a virágok közepét. Ez a lépés persze kihagyható, ha például tulipánokat rajzoltál, de az én virágaimnak kellett ez a kis sárga a közepükbe.
 4. Következik a méhecske. Mivel az ajándékkísérőm elég kicsi, a méhből se készíthettem óriásit, így viszont nem láttam szükségét megrajzolni előre a körvonalakat. Helyette egyszerűen csak kivágtam egy (közel) kört a méhecske fejének, és egy ovális alakot a testének.
 5. Ragaszd fel a virágok közepét a helyükre, és a méh testét az ajándékkísérőre. A ragasztáshoz én kétoldalas ragasztót használtam, de persze vannak alternatívák, dolgozz azzal, ami Neked van.
 6. Rajzold meg a méhecske csápjait, csíkjait és a szárnyait.
 7. Ragaszd fel a virágokat a csomagra. Én a doboz oldalára helyeztem a virágokat, de egy laposabb ajándéknálnál (pl. könyv) nyugodtan mehetnének a csomag tetejére is.
 8. Rajzold meg a virágok szárát. Igen, én feketével dolgoztam, mert nem volt zöld toll kéznél, de ha Neked van, ne félj használni.
 9. Kösd át a csomagot szalaggal. Ez sincs túlbonyolítva: elhelyeztem a szalagot a dobozon, majd csomóval rögzítettem, hogy ne csússzon szét. A szalag fajtájától függően előfordulhat, hogy Neked nem lesz szükséged a csomóra, elég csak szimplán megkötnöd.
 10. Rögzítsd az ajándékkísérőt a csomaghoz. Ehhez én egy natúr színű zsinórt használtam, de Te használhatsz cérnát, fonalat, vékony szalagot stb.
Tavaszi csomagolás virágokkal és méhecskével
A kész csomag!
Miért szerettem csinálni ezt a díszítést?

Mert az egész csomag elkészítése kb. 10 percbe telik. (Ha az ajándék csomagolását is belevesszük, akkor lehet 15 perc is, de ennél több időt aligha vesz igénybe.) Ráadásul a lépések sorrendje sincs kőbe vésve, van, ami kihagyható, és van, amit csinálhatsz más rendszer szerint (pl. először megcsinálod a virágokat, felragasztod őket, és az ajándékkísérővel csak azután foglalkozol).

Az volt az elképzelésem, hogy valamilyen módon mozgathatóvá teszem a méhet, hogy “szállhasson virágról virágra”, és azt hiszem, ez sikerült is, úgyhogy elégedett vagyok a művemmel. Szerintem egy igazán vidám kis csomag lett a végeredmény. 🙂

 

Tippek:

 1. Ha nincs színes papírod, vágj ki virágokat újságból vagy magazinból, és azokat ragaszd a csomagolásra.
 2. Élő virággal vagy virágzó faággal is dolgozhtasz (az itt [link] megadott tippek ilyen esetben is jól jöhetnek).
 3. Bármikor bevethető alternatíva: a virágot és a méhecskét is csak rajzolod.
 4. Ha pedig elkapott az alkotási láz, kipróbálhatod ezt a virágot [link] is, vagy keresgélhetsz itt [link] inspirációt.

Remélem, kedvet kaptál az alkotáshoz!

Jó csomagolást!

Üdv, Niki