10 csomagolás, amit bevethetsz babalátogatásnál

Babalátogatás 10 ötlet

Egy kisbaba érkezése a családi vagy baráti körbe többnyire nagy eseménynek számít, és ilyenkor sokan szeretnének hozzájárulni az új élet zökkenőmentes indulásához ilyen-olyan ajándékokkal.

Éppen ezért ma összeszedtem 10 olyan csomagolást, melyek pompásan beválhatnak egy babalátogatáskor. Vannak közöttük egyszerűek, vannak kreatívak (ha alkotni szeretnél), és olyat is kerestem, amit esetleg családilag vagy a baráti körrel közösen összefogva (is) meg lehet valósítani.

Az egyszerű

Ez egy valóban egyszerű, de mutatós csomagolás, és igazán könnyű a “babára szabni”.

Elkészítés:
  1. Csomagold be az ajándékot (egy kis segítség: ruha, ajándékzacskó).
  2. Kösd át keresztbe egy szalaggal vagy madzaggal.
  3. Csipeszelj rá egy pár babazoknit.

Egyszerű kivágások

Hasonló az előző csomagoláshoz, annyi különbséggel, hogy nem valódi, hanem színes papírból kivágott ruhákat csipeszelsz a csomagra.

A képért kattints ide.

Egy másik variáció ugyanerre az ötletre: A csomagot filc anyagból kivágott formákkal díszítette a készítő. A fehér papírral együtt igazán csinos a végeredmény.

Pelenkacsomag

Valljuk be, egy csomag pelenkát odanyomni a friss szülők kezébe csak úgy, bármennyire hasznos is, nem a legelegánsabb. (Nem mintha én nem csináltam volna már így…) Ez a csomagolás azért ötletesebb, és ha a gólya elkészítését nem számoljuk, nem is olyan bonyolult. A gólya helyett pedig bevethető akár egy ajándékkísérő kártya, akár egy pár zokni, ahogy az első csomagolásnál is láthattad.

A vidám

Azért szerettem bele ebbe a csomagba, mert látszik, hogy nem fotózásra készült, hanem valóban egy kisbaba ajándéka lesz. Semmi bonyolult nincs benne, de az élénk, vidám színek és a szalagra kötözött csörgők és rágókák miatt szinte sajnálnám kibontani, olyan aranyos az összhatás.

A papírforgós

Bevallom, nekem ez az egyik személyes kedvencem. Nem kifejezetten “babás” csomagolás (sőt!), de gond nélkül el tudom képelni, hogy ezeket a csodás papírforgókat a babaszoba dekorációjaként továbbhasznosítják.

Emeletes torta

Ez már a nagyon kreatív kategória, és mivel még soha nem alkottam ilyet, nem tudom, mennyire nehéz elkészíteni, de a végeredményt látva biztos vagyok benne, hogy megéri a fáradságot. Szerintem nincs a világon olyan anyuka, aki ne örülne egy ilyen torának!

Süti babaruhából

Ha a tortát túl nagy falatnak érzed, van egy egyszerűbb verzió is: készíts ilyen aranyos muffint. Ennek se fog tudni senki ellenállni!

A képért kattints ide.

Koszorú

Ez a megoldás is kilép a hagyományos keretek közül: a pelenkákat koszorú formába rendezték, és erre az alapra vannak rögzítve a különféle egyéb hasznosságok. Lenyűgöző!

Egy kádnyi ajándék

Szó szerint. Nem kezdtem el számolni, mennyi minden van ebben a babakádban, de szerintem kipakolni legalább ugyanannyi időbe telhet, mint elkészíteni. Ez az a megoldás, amit úgy tudok elképzelni, hogy a családtagok vagy a barátok összefognak, és közösen lepik meg az újszülöttet, mert egy embernek ez elég nagy költség lehet.

 

Remélem, sikerült ötleteket adnom, hogy a következő babalátogatás még emlékezetesebb legyen. További ötletekért látogass el a Pinterest galériámba:

Jó csomagolást!

Üdv, Niki