Hogyan készíts tökéletes masnit? – Kipróbáltam 6. (YouTube)

tökéletes masni készítése

Elérkeztünk egy újabb részhez a Kipróbáltam! sorozatban. Úgy gondoltam, ma kicsit visszatérek az alapokhoz, ezért kerestem egy jónak tűnő YouTube tutoriált arról, hogyan kell tökéletes masnit készíteni.

A kiindulási alap

Egy egyszerű “how to tie a perfect bow” keresés után a YouTube az első helyen adta ki Lia Griffith útmutatóját. Természetesen utána jött még kismillió másik is, de nem nagyon keresgéltem tovább, és azt is elmondom, miért.

Egyrészt mert már elsőre is megakadt rajta a szemem. Hiába no, én szeretem, ha valaki igényes a munkájára, és ennek a videónak a borítóképe igazán gyönyörű és mutatós. Látszik, hogy van munka mögötte.

A másik indokom az volt, hogy igyekeztem elképzelni a szituációt, mikor keres rá valaki egy ilyen tutoriálra. Valószínűleg akkor, ha épp az ajándékcsomagolás kellős közepén van, és a világért se sikerül olyan masnit rittyentenie, mint amilyet a Pintrest képeken lát mindenhol.

Ugyanezen okokból kifolyólag én sem gyakoroltam be az elkészítés módját, hogy minél hitelesebben tudjam Neked megmutatni, mennyire működnek a videóban elhangzottak. Lássuk, mit sikerült összehoznom!

A masni készítése

Néhány dolog a videóval kapcsolatban:
 • ahogy már említettem, nem gyakoroltam a masni elkészítését, és bár van már némi rutinom az ajándékok csomagolásában és díszítésében, a tökéletes masni elkészítése legtöbbször nekem sem jön össze
 • a masni készítését egy az egyben vettem fel, és nem vágtam meg a videót sehol (Amit látsz, az pontosan az, ami történt, pont annyi idő alatt, ahogy a videóban látod.)
 • Lia Griffith videóját nem néztem az elkészítés közben, de előtte megnéztem vagy háromszor, hogy biztosan sikerüljön (ha-ha)
Amire szükséged lesz:
 • becsomagolt ajándék
 • szalag
 • olló

  Kellékek
  Kellékek
Így készül a tökéletes masni:
 1. Helyezd el a szalagot a csomag alatt. (Én a szalag két végét összefogva középre is igazítottam a csomagot.)
 2. Kösd meg a szalagot a csomagon.
 3. Az alul lévő szálra készíts egy hurkot, majd a hurkot hajtsd át a szalag másik oldalára.
 4. A felső szállal tekerd körbe a hurkot, és az így kapott lyukon húzd keresztül a felső szálat (vagyis elkészül a masni másik fele, a második hurok).
 5. Rendezd el a masnit.
 6. Vágd le a szalag végeit fecskefarkszerűen.

Tapasztalatok:

 1. Elkészítési idő: kb. 3 perc, ha beleszámolunk némi bénázást is
 2. Nehézségi fokozat: könnyű
 3. Alapanyagigény: nincs, semmi extra nem kell
 4. Költségigény: alacsony

Tippek:

 1. Ahogy a legtöbb esetben lenni szokott, most is számolni kell egy pici ügyetlenkedéssel az elején, de ezen hamar túl lehet lendülni, utána pedig minden szép és jó lesz.
 2. Az eredeti útmutató egy szélesebb szalaggal dolgozik, nekem olyan éppen nem volt, de a 2 cm széles szalagommal is elégedett voltam. Ugyanakkor maga a masni készítése bármilyen széles szalaggal működni fog, ettől nem kell megijedni.
 3. Nehezítheti a masni elkészítését, ha csúszós anyagú a szalagod (mint az enyém).
 4. Számomra az egyik legnagyobb nehézséget a tutoriálban az okozta, hogy amikor először kell keresztezni a szalagokat, sehogyan sem állt kézre a kötés, nekem valahogy máshogy lett volna kényelmes, de igyekeztem a lehető legpontosabban követni az utasításokat. Azért a végeredményt elnézve megérte, hogy kiléptem a konfortzónámból.
Összegzés:

Ez egy szuper tutoriál, a módszer könnyen elsajátítható, és valóban szép a végeredmény, szóval le a kalappal Lia előtt. 😉 Mostantól már én is mindig tökéletes masnit fogok kötni!

Neked is sikerült?

Jó csomagolást!

Üdv,
Niki