Hogyan csomagold be a ballagási pénzt?

Hogyan csomagold be a ballagási pénzt?

A május-júniusi időszak sok család számára elhozza a ballagási szezont, ezzel együtt pedig a fejtörést, mit kapjon a ballagó eme jeles napon. Bár nem végeztem mélyre hatókutatást, szinte biztos vagyok benne, hogy az ajándékok sorában előkelő helyet foglal el a pénz.

Ez azonban önmagában nem a legszemélyesebb ajándék, ezért szeretnék néhány ötletet adni, hogyan lehet becsomagolni ezt a sokat érő papírdarabot elegánsan.

Csináld magad borítékok

A legegyszerűbb megoldás a boríték, de nem muszáj csak az egyszerű fehér változatban gondolkodni. Az a helyzet, hogy borítékot saját magad is hajtogathatsz, így pedig nem limitált se a méret, se a szín, se a minta. Lássunk néhány példát!

A különleges

Beismerem, ez nem tűnik a legegyszerűbbnek, de mennyire látványos! Ha én kapnék ilyenben pénzt, tuti nem az lenne az első gondolatom, hogy mennyi van benne, hanem hogy ez nagyon szép!

Az egyszerűbb

Ez sokkal kevesebb hajtásból készül, de nem kevésbé mutatós, mint az előző boríték. Variáld a színeket és a mintákat az ajándékozott egyéniségéhez, és már mehet is a csokor mellé.

Szívből jövő ajándék

Ez a különleges alapforma miatt került be a válogatásba. Kiválóan alkalmas egy személyes üzenet elrejtéséhez, de kerülhet bele akár idézet vagy gyűjtemény jótanácsokból is.

Ötletek, amivel még fel lehet dobni egy borítékot
  • Zárd le pecsétviasszal!
  • Töltsd meg konfettivel!
  • Lányoknak esetleg csillámpor is mehet bele.
  • A “doboz a dobozban” mintájára készíthetsz több borítékot is, és teheted őket egymásba.

Keretbe foglalva

Ha a borítékot nem érzed elég kreatív megoldásnak, vegyél egy képkeretet, és dolgozz azzal. Nézd csak, mennyi mindent ki lehet belőle hozni!

Ha ki kell pihenni a tanulást

Ez már annyira idilli kép, hogy én szét se szedném (talán csak nagyon vészhelyzetben… ;)). De ha úgy érzed, ez meghaladja a képességed, akkor készíts egyszerűbbet! A képen lehetnek például fodrozódó hullámok és homokos part, az előtérben pedig egy pici üvegben (ilyesmit hobbiboltokban lehet kapni) a pénz feltekerve, mintegy palackpostaként. Mellé szórj homokot, esetleg kis kagylókat, és már készen is vagy.

Világjáróknak

https://hu.pinterest.com/pin/18225573475179454/

Ez kevesebb kézügyességgel is megvalósítható. Vágd ki a térképen a földrészek helyét, a kép hátuljára rögzítsd az ajándékod, és már mehet is a keretbe.

Egyéb ötletek
  • Tengerpart helyett lehet hőlégballon. A pénzt hajtogasd kosár formára, a kötélzet lehet fonál vagy pékzsineg, a hőlégballon pedig készülhet színes papírból.
  • Feliratot is kirakhatsz az összehajtogatott pénzekből.
  • Bármi, amit hajtogatni tudsz a pénzből, jó lehet. Készíts belőle több darabot, helyezd el egy lapon szabályos mintában, és már mehet is a keretbe.

Egyéb kreatív megoldások

A fentieken kívül még számos egyéb módja is van a pénz csomagolásának. Következzen néhány a kedvenceimből.

Ballagási bagoly

Bár a baglyot elég gyakran kötik az olvasáshoz és a tanuláshoz, ha az ajándékozott él-hal a macskákért vagy a kutyákért, vagy bármi egyéb állatért, bátran kísérletezz ki ennek megfelelő állatfigurás üveget (és oszd meg velem a végeredményt! :))

Házi készítésű bonbon

Ez egy egyszerű, de izgalmas megoldás. Szedd ki a dobozból a bonbonokat, pakold meg a helyüket pénzzel, és zárd vissza a dobozt. (Kérlek, szentelj egy fél pillanatot a képen a csomagolópapírnak, mert ötletes az is!)

Hatos üveg

Itt aztán van minden, ami jól jöhet egy ballagónak: édesség és pénz. Én elfogadnám örömmel mindkettőt. 😉

Korhatáros ajándék

Ha a ballagó elmúlt 18 éves, készülhetsz egy ilyen üveggel is. Bár ez inkább az USA-ban divatos ballagási viseletet mutatja, de annak sincs akadálya, hogy fehér ingben/blúzban és fekete nadrágban/szoknyában álljon az üveg a ballagási ajándékok között.

Ez még nem minden…!

Remélem, tetszett a válogatás! Vagy nem találtad meg, amit kerestél? Akkor tegyél itt vagy itt egy próbát, hátha megleled az ideális csomagolást. De ha nem, legalább akkor is inspirálódsz!

Jó csomagolást!

Üdv,
Niki