Ajándékcsomagolási kisokos: alapfelszerelés

Ajándékcsomagolási kisokos: alapfelszerelés

Az embernek általában van egy-két alapcsomagja különböző esetekre. És ha most azt gondolod, neked nincs, adok egy kis gondolkodnivalót. Van olyan dolog, ami nélkül biztosan nem indulsz el otthonról? Van elsősegélydobozod az autóban vagy a lakásban? Mindig kész táska, pelenkázótáska, sminkes alapfelszerelés? Akkor miért ne állíthatnál össze magadnak egy alapfelszerelést ajándékcsomagoláshoz? Amihez bármilyen esetben lehet nyúlni, ha csomagolnod kell. Ebben szeretnék ma segíteni!

Miért van szükség egy alapfelszerelésre?

  • Mert időt takaríthatsz meg vele. Ha tudod, miből tudsz dolgozni, és hol keresd a dolgokat, egyszerűbb lesz az életed, és mindazt az időt megspórolod magadnak, amit gondolkodással és keresgéléssel töltenél.
  • Mert jól variálható. Ahogy a nevében is benne van, az alapfelszerelés egy alap, amiből kiindulva sok egyéb más dolgot is elkészíthetsz.
  • Mert segít a váratlan helyzetekben. Az emailes és telefonos értesítők nagyon hasznosak tudnak lenni, segítségükkel könnyebb észben tartani a jeles napokat és közelgő eseményeket, de még így is előfordulhat, hogy valakinek az utolsó pillanatban kell egy ajándékot becsomagolnod. Ha azonban kéznél van néhány alap dolog, ilyenkor sem kerülsz kellemetlen helyzetbe.

Mit tartalmazzon az alapfelszerelés?

Összeállítottam egy listát, hogy szerintem mi kerüljön bele ebbe a csomagba:

  • natúr csomagolópapír
  • olló
  • ragasztószalag

Ennyi? Ennyi! Ezekkel a dolgokkal szinte bármit be lehet csomagolni. Díszes lesz? Nem, dehogy. Egyedi lesz? Nem igazán. Be lesz csomagolva vele az ajándék? Be bizony!

Alapfelszerelés
A legalapabb alapok

Ha ezt a néhány dolgot összekészíted egy helyre, és gondoskodsz róla, hogy se a papír, se a ragasztószalag ne fogyjon ki, nem jössz majd zavarba akkor sem, ha hirtelen kell valamit becsomagolni, legyen az doboz, könyv, ruha vagy valami nehezebben csomagolható.

Amit pluszban érdemes beszerezni

Kiegészítők
Alakítsd az alapfelszerelést a saját igényeidhez

Természetesen igazítsd az alapfelszerelést a saját igényeidhez. Ha például előnyben részesíted a dobozokat a csomagolópapírral szemben, szerezz be néhány különböző méretű ajándékdobozt. Esetleg egy-két ajándékzacskót (ezekből elsősorban az egyszínű, nem mintás változatokat javaslom).

Az is előfordulhat, hogy Te úgy érzed, a natúr színű csomagolópapír önmagában túl kevés az alapfelszerelésedbe, ezért szeretnél mellé fehéret és feketét is, vagy valamilyen másik színt.

És persze a díszítéshez is összeállíthatod a saját “sváci bicskádat”: néhány szalag, kötözőzsineg, ajándékkísérők… Bármi, amivel szívesen dolgozol.

Ha pedig minden megvan, akkor már csak annyi a dolgod, hogy időnként pótolod a fogyó dolgokat (jellemzően a csomagolópapír fogy a leggyorsabban).

Honnan érdemes beszerezni az alapanyagokat?

Natúr csomagolópapírt elég sok helyen lehet már kapni, akár egy nagyobb hipermarketben is, ragasztószalagot, ollót szintúgy.

Ha díszdobozból is szeretnél néhány darabot otthon tartani, valószínűleg kicsit többet kell keresgélned, bár a hipermarketekben sokszor már ilyesmit is lehet kapni. Ajándékzacskót szintúgy. Bár az valószínű, hogy ezek inkább mintás darabok lesznek. Ha egyszínűt, több alkalomra is bevethetőt keresel, akkor a hobbi- és papír-írószer boltokat érdemes megnézni.

Textil szalagokkal hasonló a helyzet, mint a díszdobozzal, az igazán szép darabokért speciális üzletekben érdemes nézelődni. Illetve itt még jó alternatíva lehet az internet is, pl. Aliexpressről olcsón lehet rendelni ilyesmit, csak győzzed kivárni, amíg megkapod a csomagot.

 

Remélem, hasznos volt ez a kis összefoglaló. Ha pedig ötleteket szeretnél, mit kezdhetsz az alapfelszereléseddel, nézz körbe itt.

Jó csomagolást!
Üdv, Niki