Szezonális díszítés 3. – Nyári minták

Szezonális díszítés 3. - Nyári minták

Javában tombol a nyár, ezért szerettem volna valami nyári témájú csomagolást bemutatni Nektek. Aztán amikor ötletek után kutattam, két olyan tutoriálba is belefutottam, amit szívesen megmutattam volna, de mivel nem tudtam dönteni, így a Facebook oldalamon szavazásra bocsájtottam a kérdést: mit látnátok szívesebben, dinnyét vagy ananászt? A dinnye nyert, így most ez következik.

A kiindulási alap

A mai csomagolás ötletét ez a Pinterest kép szolgáltatta. (Igen, gyakorlatilag egy Kipróbáltam! bejegyzésnek is elmenne a mai tutoriál…) Annyira egyszerű, de ötletes ez a megvalósítás, hogy igazán ide kívánkozott a blogra.

Lássuk először az útmutatót, aztán elmesélem a tapasztalataimat is.

Szezonális csomagolás: nyári minták

Ahogy már megszokhattátok tőlem, a videóban is megtaláljátok a részletes kelléklistát, illetve az elkészítés lépéseit, de mindkettőt leírtam ide is.

Amire szükséged lesz
 • csomagolópapír
 • krumpli
 • festék (piros, zöld, fekete)
 • ecset
 • víz
 • kés
 • valami, amire a festéket teszed (nekem tál)
Kellékek
Kellékek
Így készül az egyedi csomagolópapír
 1. Először is készítsd el a krumplinyomdát: a dinnyeszelet formához egy negyed burgonyára van szükség. Vágd félbe hosszában a krumplit, majd az egyik fél darabot szintén vágd félbe, de most keresztben, így megkapod a félhold alakot.
 2. Készítsd elő a festékeket: a görögdinnyéhez én piros, kétféle zöld és fekete színeket használtam.
 3. Készítsd elő a csomagolópapírt: javaslom, valamilyen módon rögzítsd a munkafelületedhez, hogy síkban maradjon, amíg dolgozol.
 4. Mártsd bele a piros festékbe a krumplit, és kezdj el dinnyeszeleteket nyomdázni a csomagolópapírra.
 5. Ha kész vagy, ecsettel és zöld festékkel fesd meg a szeletek köré a dinnye héját.
 6. Végül jöhetnek a magok! Ehhez használd az ecset másik végét és a fekete festéket.
 7. Hagyd megszáradni a festéket (ez a felvitt festék mennyiségétől függően néhány óra is lehet).
 8. Csomagold be az ajándékot a gyönyörű, nyári mintás, egyedi csomagolópapíroddal! 😉
Kész csomagok
Bevetésen a csomagolópapír

Tippek és tapasztalatok

 1. Vedd figyelembe a csomagot! Érdemes a csomagolópapírt legalább nagyjából rápróbálni a csomagra, hogy tudd, hova kerüljön a minta. Sőt, ilyenkor kiderülhet az is, hogy esetleg túl nagy krumplit választottál (nagy lesz a minta), de ezen mondjuk viszonylag könnyen lehet segíteni: le kell faragni a krumpiból, amíg a nyomdád nem lesz a kívánt méretű. (Igen, jól sejted, nekem ezek a dolgok csak utólag jutottak eszembe…)
 2. Bár én csak úgy véletlenszerűen pakoltam a mintákat, de Te nyugodtan készíthetsz szabályosabb elrendezést is.
 3. A görögdinnye mellé/helyett készíthetsz sárgadinnyét is: használj hozzá sárga festéket.
 4. Mivel az egész technika végtelenül egyszerű, az alapanyagok többnyire kéznél vannak, és a nyomdázás nagyon jó móka, gyerekekkel is el lehet készíttetni a csomagolópapírt. Biztos vagyok benne, hogy abba se akarják majd hagyni! 🙂
 5. Ne lepődj meg, ha a végeredmény annyira jól sikerül, hogy nehezen akarod majd továbbadni a csomagolópapírt.
 6. Ha az 5. pontban említett eset lép életbe, javaslom, készíts el még egy csomagolópapírt, és azt felhasználhatod akár dekorációs célokra is.

Remélem, kedvet kaptál egy kis kreatívkodáshoz! 🙂 És ha kíváncsi vagy, hogy az ananászos minta a másik csomagolópapíron hogyan készült, iratkozz fel a hírlevelemre, mert az extrákat csak a hírlevélolvasók kapják meg!

Jó csomagolást!
Üdv, Niki