9+2 pöttyös csomagolás minden alkalomra

9-2 pöttyös csomagolás_Pinterest

Nem titok, hogy odavagyok a pöttyökért. És mivel az interneten is számos pöttyös csomagolást találni, azt gyanítom, nem vagyok egyedül ezzel a gyengémmel. 🙂 Éppen ezért készítettem egy kis inspirációs bejegyzést, hogy hányféleképpen vetheted be ezt az egyszerű mintát a saját csomagjaidon.

Előre bocsátom, hogy a listám közel sem teljes, és biztos vagyok benne, hogy már a bejegyzés olvasása közben is lesz Neked is egy-két plusz ötleted. Ne habozz megosztani velem! 🙂

9 pöttyös csomag az internetről

A pöttyös csomagolópapír

Elég alap dolog, de kihagyhatatlan eleme a listának. Pöttyös papírt kis túlzással bárhol találni. Szerintem jól mutat az egyszínű szalagokkal, de ha jól választod ki a színeket, kombinálhatod akár csíkossal is.

A nyomdázottak

Mindkét módszerrel mutatós, pici pöttyöket készíthetsz, és természetesen a színeket úgy variálhatod, ahogy neked jól esik. Akár olyat is el tudok képzelni, hogy egy eleve pöttyös papíron a pöttyök közepébe nyomdázol kisebb pontokat, ezzel téve egyedivé a csomagolópapírt.

Én is nyomdáztam már pöttyöket (vagyis próbáltam) egy korábbi bejegyzésemben buborékfóliával, az a módszer azóta is fejlesztésre vár, de Te már az én tapasztalataimmal a zsebedben vághatsz neki egy ilyen projektnek, ha ki szeretnéd próbálni a “könnyebbik” utat… (Vagy éppen szereted a kihívásokat! Ahogy jobban tetszik. ;))

Ragasztott pöttyök

Ennél egyszerűbb megoldást aligha lehet találni, ha kreatív módon szeretnél pöttyös papírt készíteni. Ilyen matricát rengeteget fogsz találni, ha rákeresel, hogy “pötty matrica”, de valószínűleg a hobbi- vagy irodaszer boltokban is szerencsével járhatsz.

Varrott pöttygirland

Na, ez már trükkösebb, de nagyon jól néz ki. Mivel nekem nincs varrógépem, ez a csomagolás nálam kiesik… 🙁 Alternatívaként olyat tudok elképzelni, hogy a pöttyökre kis lyukat készítesz, és azon keresztül áthúzol egy fonalat vagy zsinórt, de lehet, hogy az már tényleg annyi macera, amire én is azt mondom, hogy nem éri meg a vesződést…

Konfetti

Ez egy dupla csomagolásos megoldás, gyakorlatilag nem igényel semmi kézügyességet, szóval bátran ajánlom mindenkinek a kipróbálását. Akár még gyerekekkel együtt is mókás lehet elkészíteni, bár olyankor fennáll annak a veszélye, hogy hatalmas hancúrozás lesz az ajándékcsomagolásból. Jobban belegondolva, ez még így is megéri. 🙂

Ez pedig a konfetti másként. Ragasztózd be a kívánt mintát a csomagolópapíron, szórj rá konfettit, kicsit nyomkodd rá a ragasztásra, hogy biztosan odaragadjanak a pöttyök, a felesleget rázd le, és már készen is vagy!

Pöttyös ajándékkísérő

Természetesen az ajándékkísérő sem maradhat ki a sorból. Ez szintén konfettis megoldású, de a fentebb bemutatott technikák bármelyikét alkalmazhatod az ajándékkísérő kártyákon is.

2 pöttyös csomag a Bogból Masni tárházából

Én is készültem Nektek tutoriállal, méghozzá nem is eggyel, hanem egyből kettővel!

Nagy pöttyök

Amire szükséged lesz:

 • becsomagolt ajándék
 • átlátszó csomagolópapír
 • kör alakú formalyukasztó
 • színes papírok
 • ragasztószalag
 • olló

  Kellékek
  Kellékek

Így készül a csomag:

 1. A formalyukasztó segítségével készíts annyi pöttyöt színes papír(ok)ból, amennyit megfelelő mennyiségnek gondolsz.
 2. A becsomagolt ajándékot csomagold be átlátszó csomagolópapírba is, de még ne zárd le teljesen a csomagolást.
 3. A nyíláson keresztül szórd be a pöttyöket a csomagba.
 4. Ragaszd le a csomagot.

  Nagy pöttyök
  Nagy pöttyök, dupla rétegű csomagolásban

Megjegyzések:

 • Én a korábbi dinnyés és ananászos csomagolópapírjaimat is felhasználtam a díszítéshez: egyszerűen kivágtagtam a dinnye és ananász formákat, és beszórtam őket a pöttyök mellé.
 • Ha kíváncsi vagy a csomag elkészítésére videós formában is, iratkozz fel a hírlevelemre (ezt megteheted a bejegyzés végén), és megkapod a hozzáférést a zárt YouTube videólistámhoz, ami csak a hírlevél olvasóknak elérhető.
Nyomdázás parafadugóval

Amire szükséged lesz:

 • parafadugó(k)
 • festék
 • csomagolópapír
 • valami, amire a festéket rakod (nekem egy tányér)

  Kellékek
  Kellékek

Így készül a csomag:

 1. A parafadugót szükség szerint vágd ketté.
 2. Válaszd ki, milyen színekkel szeretnél dolgozni.
 3. A parafadugót nyomd bele a festékbe, majd nyomdázz vele pöttyöt a csomagolópapírra.
 4. Ismételd a 3. pontban leírtakat mindaddig, amíg elégedett nem leszel a csomagolópapír kinézetével.
 5. Hagyd megszáradni a papírt.
 6. Csomagold be a papírral az ajándékot.

  Parafadugós nyomdázás
  Parafadugós nyomdázás

Megjegyzések:

 • Én először becsomagoltam az ajándékot, és csak utána nyomdáztam rá, de ez a módszer főképp csak dobozoknál működik, ezért egyéb esetekben a fentebb leírt elkészítési sorrendet javaslom.
 • Tipp: szebb pöttyöt készíthetsz, ha miután rányomtad a dugót a papírra, körbe is forgatod a dugót a saját tengelye körül (maradjon egy helyben a dugó, hogy kiadja a pötty formát).
 • Az így készült pöttyök szinén elég nagyok lesznek, tehát ezzel számolj!

Sikerült ötleteket adnom? 🙂 Remélem!

És ne felejts el feliratkozni a hírlevelemre, hogy megnézhesd a videós útmutatót is!

Jó csomagolást!
Üdv, Niki