A legjobb inspirációs források ajándékcsomagolás témában

ajándékcsomagolási inspiráció_Pinterest

Van az úgy, hogy tudod, hogy szeretnél valamit csinálni, csak épp nem tudod, hogy mit. Vagy van valami ötleted, de nem tudod, hogy valósítsd meg. Ilyenkor jól jöhet egy kis inspiráció, ami megadja a kezdő lökést a megvalósításhoz.

Ebben a bejegyzésben összegyűjtöttem néhány hasznos internetes forrást, ahonnan jópofa és minőségi ötleteket gyűjthetsz.

Pinterest

A Pinterest nem véletlenül került az első helyre ezen a listán. Ha inspirációra van szükséged ajándékcsomagolás közben, itt érdemes a kutatást elkezdened!

A Pinterest a látványos és hasznos (néha kevésbé hasznos) képek szinte kifogyhatatlan tárháza. Régebben angol tudás nélkül eléggé elveszettnek érezhette magát az ember az oldalon, de szerencsére ma már magyarul is bátran kereshetsz, nem szükséges az idegen nyelv ismerete (persze nem is hátrány).

A Pinterest nagy előnye, hogy remekül működik a kereső része, és már gépelés közben is ad javaslatokat a keresés pontosítására, illetve ha rákeresel valamire, az oldal tetején, a kereső rész alatt szintén találsz kiegészítő keresési lehetőségeket, amire továbbkattinthatsz. Figyelem! Nem nehéz így elveszni a nyúl üregében! 🙂 (Azért arra felhívnám a figyelmet, hogy hiába működik az alap dolgokra jól a rendszer magyarul, ha valami extrát keresel, akkor azt angolul érdemes kutatni.)

Én is szinte naponta használom, és gyűjtögetem Nektek a pinek legjobbjait, ráadásul kategóriákba rendezve, úgyhogy mindenképp ajánlom, hogy kövesd az oldalamat. 😉

YouTube

Videós útmutatókat itt érdemes keresni, főleg angol nyelven. Ne lepődj meg, ha a legtöbb karácsonyi témájú lesz, karácsonyi papírokkal és színekkel… Egyéb alkalmakra kicsit nehezebb jó videókat találni, de nem lehetetlen, érdemes nézelődni.

Kifejezetten ajándékcsomagolásnak szentelt csatorna kevés van, de azért összegyűjtöttem egy párat, ami követésre érdemes.

Paper Guru

Rendszeresen frissülő, kifejezetten ajándékcsomagolásra specializálódott csatorna. Tőlem kicsit távol áll a csomagok stílusa, de a videók jól összerakottak és informatívak. Igazi ötlet-kincsesbánya!

Sostrene Grene

A Sostrene Grene egy dán lakberendezési üzletlánc, szerintem gyönyörű holmikat árulnak, és ha tehetném, felvásárolnám a bolt egész kínálatát… minden szezonban… (Az anyák napi ajándékdobozhoz is náluk vettem a dobozt…) Nem mellesleg remek videókat készítenek, igaz, nem csak ajándékcsomagolásokat, hanem sok kreatív dolgot, de mind szemet gyönyörködtető. Facebookon is elég aktívak, én is gyakran osztom meg a videóikat, mert tényleg ötletes dolgokat mutatnak.

Ecowrapping

Ha emlékszel még a Furoshiki bejegyzésre, ott említettem, hogy kendőbe nem csak ajándékot lehet csomagolni, hanem sok egyéb dologra is használható. Nos, itt ízelítőt kaphatsz a Furoshiki csomagolási technikákból. Sajnos a csatorna már nem frissül, ami nagy kár, de a fent lévő videókból lehet mazsolázni, és az alapokat jól meg lehet tanulni innen.

És persze, ha az én videóimra is kíváncsi vagy, akkor ezen a linken eléred az én YouTube csatornámat is. 🙂

Blogok

Sajnos itt sem tudlak igazán nagy felhozatallal kecsegtetni… 🙁 (Nem véletlenül kezdtem el írni a Bogból Masnit…) Karácsonyi csomagokkal Dunát lehet rekeszteni, de minden egyéb alkalomra már komolyabb kutatómunka szükséges, hogy megtaláld a neked tetsző inspirációt.

Wrap, wrappers and wrapping

Ez a blog nem frissül ugyan túl gyakran, de legalább kifejezetten a témában posztol a hölgy. Saját munkákat nem nagyon mutat be, de sok hasznos linket gyűjt össze a bejegyzésekben, és szerencsére a képeket se nélkülözik a posztok. Ez egy valódi inspiráció forrás, és az általa válogatott csomagolópapírok eléggé tükrözik az én ízlésemet is.

Jane Means

Ők üzletszerűen foglalkoznak szalagokkal és ajándékcsomagolással (tanfolyamokat, ajándékcsomagolós workshopokat is tartanak), és sok jó ötletet lehet találni náluk! Rendszeresen kerülnek fel az új bejegyzések is a blogba, szóval csak ajánlani tudom az oldalukat!

Gift Frippery

Ismét egy angol oldal, ahol érdemes inspiráció után kutakodni. Témába vágó posztok, és remek megoldások vannak itt, az egyik legújabb, virágokkal szalagot festő bejegyzés az én fantáziámat is megfogta, és ha találok megfelelő alapanyagt hozzá, szerintem ki is fogom próbálni.

Instagram

Nem hagyhattam ki ezt a közösségi oldalt sem a listámból, hiszen ha csak képeket akarsz nézegetni, itt aztán találsz bőven! Persze a hastagekre keresve sok olyan kép is van, ami csak közvetetten kapcsolódik a témához, de talán itt a legegyszerűbb fiatalos, vidám csomagokat találni. Nézelődj itt is bátran!

Még egy kis inspiráció

Összeállítottam egy kis gyűjteményt, hogy milyen kifejezéseket érdemes használnod a keresésekben, magyarul és angolul. Az alapszavakra kereshetsz önállóan is, a többi az alapszavakkal kombinálva a leggyakoribb alkalmakra és problémákra ad megoldási javaslatokat.

keresési kifejezések inspiráció

 

Te hol keresgélsz, ha inspirációra van szükséged? Írd meg kommentben!

Jó csomagolást!
Üdv, Niki