Ötletadó: monokróm csomagolások

monokróm csomagolások_Pinterest

Monokróm jelentése: egyszínű, egy szín árnyalatiból álló. (forrás: Idegen szavak szótára) Ebben a bejegyzésben ötleteket találsz arra, hogyan készíts monokróm csomagokat.

Kell ez neked?

Azt túlzás lenne állítani, hogy kell, de ajánlom figyelmedbe, mert jó móka! 🙂 Ilyen csomagot készíteni kihívás. És ha az alapok már jól mennek, miért ne tennéd magasabbra a lécet?

Így készíts monokróm csomagokat

 1. Válaszd ki, milyen színnel szeretnél dolgozni.
 2. Szerezd be hozzá az alapanyagokat:
  1. csomagolóanyag
  2. szalagok
  3. egyéb díszítések
 3. Csomagold be az ajándékokat!

Az egyszínű csomagok legtrükkösebb része

A monokróm csomagok elkészítésénél az egyik legnehezebb dolog az alapanyagok beszerzése. Első ránézésre ez nem tűnik bonyolultnak, de szinte biztos lehetsz benne, hogy ha úgy állsz neki keresgélni, hogy egy konkrét elképzelés van a fejedben, mit és hogyan szeretnél, akkor éppen nem, vagy csak nagy nehézségek árán fogod megtalálni a szükséges kellékeket. Azt javaslom tehát, hogy vedd lazán a dolgokat, és készülj egy B tervvel (akarom mondani B színnel) is.

Az ilyen csomagokra rá kell készülni, és folyamatosan kell beszerezni a hozzávalókat, hagyj tehát időt magadnak, hogy mindent meg tudj vásárolni, rendelni vagy be tudj gyűjteni.

Hasznos tippek:

 1. Légy kreatív! Nem találod a megfelelő színű díszítést, de van egy második választottad, csak épp a színe nem jó? Fesd át!
 2. Ha nem kapsz a választott színben csomagolópapírt, nézz körbe egy méteráru boltban. Könnyen lehet, hogy újra kell gondolnod a csomagolást, de textilből is csodás csomagokat lehet készíteni.
 3. Kombináld a textúrákat! Papír csomagolóanyag mellé választhatsz selymes és/vagy bársonyos szalagokat, de akár saját magad is készíthetsz textilből egyedi szalagot.
 4. Rengeteg hobbiboltban lehet már kapni natúr fa dobozokat, díszeket, gyöngyfűzős kellékeket, amiket olyan színre festesz, amilyenre csak akarsz. Ne vesd el az ebben rejlő lehetőségeket!
 5. Nem találtál megfelelő színű papírt? Készíts saját dobozt!
 6. Ha monokróm ajándékkosarat készítesz, ne csak dobozban gondolkodj! Az ajándékkosár alapja lehet egy valódi kosár is, de akár egy bögre, egy párna vagy egy könyv is, amit aztán beboríthatsz celofánnal, és átköthetsz egy megfelelő színű szalaggal.
 7. A celofán egy Jolly Joker! 🙂 Szuper csomagolásokat készíthetsz vele, anélkül, hogy megtörnéd a monokróm színsémát!
 8. Vedd lazán az “egyetlen szín”-szabályt! Az a helyzet, hogy a szabályokat Te hozod. Ha például találsz egy tökéletes natúr színű tálat, amiben el tudod képzelni a többi ajándékot, ne habozz használni.

Nos, remélem, sikerült ötleteket adnom, és Te is rászánod magad a megvalósításra.

Jó csomagolást!
Üdv, Niki