Magazinból ajándékkísérő egyszerűen

magazinból ajándékkísérő egyszerűen_pinterest

Nálad is hever egy-két elolvasott magazin és újság a polcokon, amiket már csak nosztalgiából vagy lustaságból őrizgetsz? Mi lenne, ha újrahasznosítanád őket ajándékkísérőként?

Áldozatok az ajándékcsomagolás oltárán

Természetesen rengetegféle ajándékkísérőt lehet kapni készen vagy félig készen is, de ha épp egy ilyen sincs kéznél, pedig szükség lenne rá, akkor ideje elkezdeni kreatívan gondolkodni.

Ha hajlandó vagy feláldozni az ajándékcsomagolás oltárán a fent említett magazinok egy-egy oldalát, sose fogsz többé kifogyni az ajándékkísérőből.

Így készül az ötperces ajándékkísérő

Kellékek
 • magazin/újság
 • olló/hobbikés
 • opcionális:
  • ceruza/toll
  • vonalzó

   001_magazinból ajándékkísérő egyszerűen_kellékek
   Kellékek
Az elkészítés lépései

 1. Válaszd ki az újságból azt a képet, amit szívesen látnál viszont az ajándékkísérőn.
 2. Opcionális lépés: vágd ki az újságból a kiválasztott képet.
 3. Vágd ki a képből az ajándékkísérőt.
 4. Készíts rá egy lyukat, amin keresztül a csomaghoz tudod rögzíteni majd.

Nem egy bonyolult művelet, tudom. Ehhez képest én is elég sokáig vártam vele, hogy kipróbáljam (csináltam helyette persze sok másik ajándékkísérőt). Ugyanakkor ne becsüld alá ezt a kétperces megoldást, mert ha rengeteg lehetőséget rejt magában.

002_magazinból ajándékkísérő egyszerűen_kész
A kész ajándékkísérők

Ötletek az alapverzió továbbgondolására

 1. Játssz a formákkal! Természetesen használhatod a “hagyományos” ajándékkísérő formát is, de nem vagy keretek közé szorítva, bármi mást is kipróbálhatsz.
 2. Szövegelj! Az ajándékkísérőre írhatsz személyes üzenetet, jókívánságot, de akár egy szép emléket is, ami összeköt az ajándékozottal.
 3. Díszítsd! Kiegészítheted a választott képet is, de ha ahhoz van kedved, akár teljesen figyelmen kívül is hagyhatod, és a kivágott formát mintegy alapként használva úgy dekorálhatod az ajándékkísérőt, ahogy csak kedved tartja.
 4. Rétegezz! Ki mondta, hogy egy ajándékra csak egy ajándékkísérő kerülhet, illetve hogy egy ajándékkísérő csak egy rétegből állhat? Ha ügyesen rétegzed a képeket, egész összetett jelenetet is összerakhatsz az ajándékkísérő rétegekből.

  003_magazinból ajándékkísérő egyszerűen_extra
  Ajándékkísérők továbbgondolva

Tippek

 1. A magzinok lapjai sokszor vékonyak, ilyenkor érdemes a kiválasztott képet ráragasztani egy kartonszerű, vastagabb papírra (ha semmi más nincs kéznél, akár egy reggelizőpehely doboza is megteszi).
 2. Ha ragasztanod kell, azt javaslom, először ragaszd rá a kartonra a képet, és csak utána vágd ki az ajándékkísérő formáját, így biztosan együtt futnak majd az élek.
 3. Ne csak a cikkek illusztrációiban gondolkodj. Sokszor a különféle reklámok és hírdetések képei is kitűnő alapként szolgálhatnak.
 4. Ne félj merészen vágni! Kísérletezz bátran a képrészletekkel: miért ne lehetne csak egy fél virág az ajándékkísérőn, vagy miért kéne az egész tájképnek látszódnia? Ha csak egy kis szelet látszik az egészből, az ad egy kis rejtélyességet a csomagolásnak, mintha csak egy kirakóst kellene kirakni.
 5. Ha csak kivágod, és semmi egyebet nem csinálsz vele utána, akkor is jól fog mutatni! 😉

Most már láthatod, mekkora kreatív potenciál van ebben az egyszerű tutoriálban. Éppen ezért kihívás elé állítalak! Keress egy kallódó magazint, válassz ki belőle egy képet, és készíts egy ajándékkísérőt. Aztán fogj egy tábla csokit, díszítsd fel a saját készítésű ajándékkísérőddel, és ajándékozz meg valakit! 🙂 Meglásd, neki is egyből jó napja lesz, és neked is napokig mosolyt csal még az arcodra az emlék!

Ó, igen! És ha tetszett a csillámporos ajándékkísérő a képen, iratkozz fel a hírlevelemre, hogy megkapd a hozzáférést a zárt YouTube lejátszási listához. Ott megtalálod hozzá az elkészítési videót! (Az összes egyéb videót pedig itt.)

Jó csomagolást!
Üdv, Niki