Planner csomagolása irodaszer fanatikusoknak

bullet journal_planner csomagolása_pinterest

Ez egy különleges bejegyzés, mert összekapcsolja két kedves hobbimat: az ajándékcsomagolást és az irodaszerek szeretetét.

Egy kis személyes

Azt hiszem, ha itt mindent el akarnék mesélni, egy új blogot kellene indítanom, így inkább igyekszem rövidre fogni. Már több mint két éve a Bullet Journal nevű rendszert használom, hogy egyben tartsam a napjaimat, és ennek kapcsán ismerkedtem meg Tóth Cecíliával, a zezil.hu blog írójával, aki napi szinten tesz azért, hogy a magyar Bullet Journal használókat összefogja, és egy igazán remek közösséget sikerült kiépítenie.

Már egy ideje beszélgettünk Cilivel arról, hogy milyen jó lenne egy közös projekt: hogyan lehetne egy irodaszer fanatikusnak becsomagolni a vágyott füzetet/plannert/határidőnaplót. És most eljött a nagy pillanat! 🙂 A mai bejegyzés különlegessége, hogy csak egy részét olvashatjátok nálam, a másik felét viszont Cili blogján találjátok. Most pedig vágjunk bele! 🙂

Az ötletek

Amikor erről a bejegyzésről ötleteltem, volt egy elég határozott elképzelésem, hogy milyen csomagolást fogok csinálni. De aztán úgy gondoltam, megkérdezem a legilletékesebbeket a témában: a Bullet Journal Klub tagjait, ők milyen csomagolásnak örülnének, és ragyogó ötleteket kaptam! Így módosítottam a terveimen, és úgy határoztam, hogy amit csak tudok, megvalósítok belőlük.

“Ha megkapnátok vágyaitok füzetét ajándékba, szerintetek milyen lenne az ötletes ajándékcsomagolása?”

Valami olyasmit, amit később is rá lehet tenni a plannerre

Mivel ez a válasz magától Cilitől érkezett, így ennek a csomagolásnak az elkészítését nála olvashatjátok el. Ha érdekelnek a részletek, kattints ide!

001_planner csomagolása_átlátszó
Ha érdekel az elkészítése, látogass el Cili blogjára
Teljesen máshogy legyen becsomagolva, hogy elsőre ne lehessen rájönni, mi van benne, esetleg dobozba…

Nos, íme a doboz! 🙂

002_planner csomagolása_dobozolva
Bedobozolva

Nem karácsonyi dekorációt terveztem, de amikor alapanyagot válogattam, már csak ünnepi kellékeket találtam, úgyhogy ez lett belőle. Az alapelvek persze univerzálisan használhatóak. Korábban már írtam róla, hogyan érdemes ajándékcsomagot összeállítani dobozban, és itt is hasnoló elveket követtem.

Életkortól függően lehetne cuki állatos csomagolása is

Miért is ne? Már úgyis ki szerettem volna próbálni ezt a megoldást. Alapul a legegyszerűbb könyvcsomagolási technikát vettem, néhány módosítással. A planner nem a csomagolópapír közepére került, hanem inkább az alsó felére, felette pedig bőven hagytam helyet, hogy a lezárásánál a csomagolópapírt háromszög alakúra tudjam hajtogatni. Ez lett a bagoly feje és csőre. Majd papírból kivágtam a bagoly hasát, szemét és szárnyát, és felragasztottam a csomagra. (A has és a szem a csomag tetejére, a szárnyak alulra kerültek). Kész is van a bagolycsomagolású planner! 🙂

003_planner csomagolása_baglyos
Baglyos csomagolás
Visszafogott elképzelés: szép papír és különleges szalag, mellé kézzel írt üdvözlőkártya

Sajnos nem kaptam az elképzeléseimnek megfelelő csomagolópapírt, így egy kevésbé elegáns csomagot csináltam inkább. Ehhez készítettem egy zsebes csomagolást, a zsebbe került az üdvözlőkártya, a csomag köré pedig ezt a mókás pom-pomos szalagot tekertem.

004_planner csomagolása_zsebes
Zsebes csomagolás
Ami még ötlet volt, de nem valósítottam meg

Javaslat volt a “doboz a dobozban” megoldás, de mivel erről korábban már részletesen írtam, így ebben a bejegyzésben külön nem tértem ki rá.

Volt, aki a fenti lehetőségek kombinációjaként egy tartós (horgolt, varrott) borítót képzelt el a plannerre, plusz dobozba is becsomagolta volna… Nos, sajnos ez kifogott rajtam: egyrészt horgolni nem tudok (a varrással még elboldogulok, de nem biztos, hogy egy ajándék plannernél kísérleteznék), másrészt egy ilyen időigényes megoldásra sajnos nem volt időm, de remélem, hogy az előbbi csomagolásokból összerakható lenne ez is.

Nos, remélem, tudtam ötleteket adni, akár planner, akár könyv csomagolásához. És ne felejtsétek megnézni Cili blogját is! 🙂

Jó csomagolást!
Üdv, Niki

U.i: Ha részletesebben is érdekel a zsebes csomagolás elkészítése, iratkozz fel a hírlevelemre, mert ott lesz az extrák között!