Egyszerű Valentin-napi csomagolás

Valentin-napi csomagolás_Pinterest

A januári hosszú szünet és pihenő után megérkezett a legújabb bejegyzés! Egy kis kreatívkodásra invitállak: készíts saját kezűleg Valentin-napi csomagolást ajándékra vagy akár virágra is!

Egy kis kitekintés

Januárban egy kicsit pihentettem a blogot. Ennek több oka is volt: egyrészt úgy éreztem, hogy ahhoz, hogy friss és hasznos tartalommal tudjak szolgálni Nektek, szükségem van egy kis gondolkodási időre, másrészt egy családi utazás is lefoglalta az energiáimat. Hazatérve azonban már éreztem, hogy ismét szeretnék munkát adni a kreatív énemnek, és mi is lehetne jobb alkalom, mint a Valentin-nap? Készítettem én már korábban is csomagolópapírt Valentin-napra, de a többi ünnephez hasonlóan a téma kifogyhatatlan, így most ismét ilyesmivel készültem.

Kellékek

 • egyszínű csomagolópapír (ha van, akkor a fehér a legjobb választás)
 • kartonpapír
 • olló
 • piros festék (vagy rózsaszín)
 • szórófejes flakon (én ilyen utazáshoz használható mini verziót találtam a Flying Tigerben)
 • víz

  001_valentin-napi csomagolás_kellékek
  Kellékek

Így készül a Valentin-napi csomagolás

Nézd meg a videót! 🙂

Az elkészítés lépései:
 1. Kartonpapírból vágj ki különböző méretű szíveket.
 2. Keverj össze festéket és vizet, majd töltsd a szórófejes flakonba (vagy akár már eleve a flakonban is elkészítheted a keveréket).
 3. Készítsd elő a megfelelő méretű csomagolópapírt.
 4. Helyezd el a papíron a karton szíveket.
 5. Fújj festéket a csomagolópapír egészére. Ha valahová túl sok festék jutott, itasd fel a felesleget papírtörlővel.
 6. Óvatosan távolítsd el a szíveket.
 7. Hagyd megszáradni a papírt.
 8. Csomagold be vele az ajándékot.

Nem bonyolult, csak kicsit pepecselős, de nem kell mindig rohanni. 🙂

002_valentin-napi csomagolás_kész csomag
A kész csomagolópapír bevetésen

Tippek és tapasztalatok

 1. Vedd figyelembe az ajándékod méretét. Én csak a csomagolásnál döbbentem rá, hogy nagyon mutatósak a nagy szívek, amiket készítettem, csak nem az én dobozom méretéhez. Szóval: kisebb ajándékhoz (pl egy átlagos méretű bonbon) inkább kisebb szíveket vágj ki. Virághoz ugyanakkor a nagyobb minták is jól muathatnak.
 2. Nem mindegy a papír. Bevallom, én készítettem próbaverziót is… Az első ötletem egy gyönyörű, szívecske mintás selyempapír volt, de volt annyi eszem, hogy mielőtt nekiállok a videókészítésnek, teszteljek. Jó döntés volt: nem mondom, hogy teljes katasztrófa lett a végeredmény, de a selyempapír borzasztó gyorsan átázott (bár cserébe viszonylag hamar meg is száradt), bár előnyére legyen mondva, nem szakadt el, és száradás után ugyanúgy használható volt, mint előtte. De a sima csomagolópapír azért egyértelműen jobb választás. Szerencsére volt itthon sima fehér papírom, bár ilyet viszonylag nehéz beszerezni. Ami működhet helyette: mintás csomagolópapír sima hátoldalára kreatívkodsz.
 3. A szíveket vastagabb papírból/kartonból készítsd. A kartont kevésbé áztatja el a festék, és így könnyebb lesz leszedni a papírról, de az sem egy hátrány, hogy a súlyánál fogva jobban felfekszik, szebben illeszkedik majd a csomagolópapírra.
 4. Ne sajnáld a festéket. Az én tapasztalatom az, hogy minél sötétebb a festék színe, annál mutatósabb a végeredmény. Ami vízesen túlzásnak tűnik, száradás közben némiképp világosodik, úgyhogy nem kell megijedni tőle.
 5. Számolj a száradási idővel. Nincs mese, ezt nem lehet mesprórolni. Persze bevetheted a hajszárítód, hogy lerövidítsd a várakozási időt, csak vigyázz, hogy ne fújd szét a festéket, ha valahol mégis összegyűlt volna.
 6. A papír száradás közben karaktert kap. Vagyis a víz és a festék miatt meggyűrődik. Ha ez téged zavar, inkább válassz a korábbi tutoriáljaimból: 1, 2. 🙂

Nos, ennyi lett volna a mai szösszenet. Remélem tetszett! Természetesen még számtalan Valentin-napi csomagolás ötletet találhatsz a vonatkozó Pinterest táblámban, a hírlevél feliratkozóknak pedig hamarosan érkezik egy levél is. 🙂

Jó csomagolást!
Üdv, Niki