Zebrás ajándékkísérő házilag kezdő és haladó módon

Ajándékkísérő házilag_Pinterest

Ajándékkísérőt készíteni házilag nem egy nagy ördöngősség, de van néhány trükk, amit ha bevetsz, mindenki azt fogja kérdezni, hol vásárolsz ilyen szépségeket?

A zebrás ajándékkísérő története

Amikor megláttam ezt a csodás zebramintás kartont egy katalógusban, egyszerűen azt éreztem, muszáj valamit kezdenem vele. És persze az ajándékkísérő annyira adta magát, hogy nagy lelkesen fel is vettem a lentebb látható videó egy részét, de akkor még más koncepcióban. Aztán amikor elkezdtem szerkeszteni az anyagot, az eredeti ötletnél egy sokkal jobb jutott az eszembe: rájöttem, hogy szeretném megmutatni nektek, hogyan lehet bolti kinézetű ajándékkísérőket készíteni otthon, házilag. Persze, az én haladó szintű ajándékkísérőm is hagy még maga után kívánnivalót (és valószínűleg sose lesz valóban bolti kinézetű), de a videóban egyértelműen látható a különbség a kezdő szinthez képest, pedig csak néhány dolgot változtattam meg készítés közben. Úgyhogy hajrá, Téged is csak bátorítani tudlak, hogy használd a tippjeimet, és alkoss szebbnél szebb ajándékkísérőt minden csomaghoz! 🙂

Amire szükséged lesz

A kezdő szinthez:
 • kartonpapír
 • ceruza
 • olló
 • festék
 • víz
 • ecset
A haladóhoz:
 • minden, ami a kezdő szinthez is kell
 • washi tape
 • sablon

  001_ajándékkísérő házilag_kellékek
  Kellékek
A sablonokról

Attól függően, milyen alakú ajándékkísérőt szeretnél, többféle dolgot is használhatsz sablonnak. Szolgálhat mintadarabnak egy bolti ajándékkártya, nyomtathatsz az internetről sablonokat, de akár egy négyzetrácsos lapra is megrajzolhatod a kívánt formát. Én ez utóbbi módszert alkalmaztam: megrajzoltam az elképzelt formát, kivágtam, majd ahogy a videóban is látható, sablonnak használtam az elkészítés során. Bármelyik megoldást választod is, a saját dolgodat könnyíted meg.

Így készül az ajándékkísérő házilag, de haladó szinten

A videóban szerintem elég jól látható az elkészítési folyamat, ezért koncentráljunk inkább a haladó trükkökre:

 1. Használj sablont. Fentebb már kifejtettem, hogy mi minden lehet a mintadarabod. A sablon segít, hogy az ajándékkísérő alakja szabályos, szimmetrikus legyen, bármilyen formát is választasz.
 2. Válassz megfelelő minőségű lapot. Természetesen sima fénymásolólapból is készíthetsz ajándékkártyát, de egy vastagabb karton azért csodát tesz a végeredménnyel. Persze, ilyenkor készülni kell az alapanyaggal, de hidd el, megéri. (Nekem nagy szerencsém volt ezzel a zebrás papírral, mert elég vastag és jó minőségű lap volt.)
 3. Ha festesz, használj ragasztószalagot, hogy egyenes legyen a festés széle. Persze vonalzóval is kijelölheted a határokat, de szerintem ez kényelmesebb megoldás. Arra azért figyelj, hogy a ragasztószalag (vagy washi tape) ne rongálja meg a papír felszínét, amikor felszeded. Erre megoldás lehet, ha a felragasztás előtt ráragasztod a kézfejedre a ragasztócsíkot, és az így előkészített ragasztóval dolgozol tovább az ajándékkísérőn.
 4. A papírlyukasztó a barátod. Ez az, amit sajnos nem tudok bemutatni, mert nincs lyukasztóm… De az biztos, hogy egy kicsi lyuk szebben néz ki, mint az ollóval átszúrt papír. :/ Szóval, ha Te birtokában vagy eme hasznos szerkenytűnek, vesd be bátran!
002_ajándékkísérő házilag_kezdő
Kezdő szint
003_ajándékkísérő házilag_haladó
Haladó szint

Remélem, tudtam támpontot adni, mitől lesz az ajándékkísérő házilag készítve is profi kinézetű. Ha szeretnél további inspirációt is, nézz körbe ebben a Pinterest galériában. 🙂

Jó csomagolást!
Üdv, Niki