Hogyan csomagolj be cserepes virágot házilag

cserepes virág csomagolása_pinterest

Ha nőnap, akkor virág. Hogy ez a virág vágott vagy cserepes, több dologtól is függ, de abban megállapodhatunk, hogy a csomagolás sokat dob a latba. Uraim! Íme a cserepes virág csomagolása házilag megoldva, egy részletes lépésről-lépésre útmutatóval! 😉

Hiánypótló bejegyzés

Tavaly két nőnapi bejegyzést is készítettem: az egyikben egy virággal díszített csomagot, a másikban pedig virágcsokor otthoni csomagolását mutattam be (ez utóbbi a mai napig az egyik legnépszerűbb posztok egyike). Idén végre elérkeztünk a cserepes virághoz, és bár a bejegyzés apropója a nőnap, biztos vagyok benne, hogy ez a tutoriál bármilyen alkalomnál bevethető, amikor virágot akarsz ajándékozni.

Cserepes virág csomagolása házilag

Kellékek
 • cserepes virág
 • csomagolópapír
 • szalag
 • olló

  001_cserepes virág csomagolása_kellékek
  Kellékek
Így készül a csomagolás
 1. Vágj le megfelelő nagyságú, négyzet alakú csomagolópapírt. Ezt a legkönnyebben úgy érheted el, ha miután levágtad a megfelelő szélességű csomagolópapír-csíkot, a papír egyik sarkát áthajtod a papír szemközti oldalához, így kapsz egy háromszöget (2. kép). A háromszöget, ha ráhajtod a csomagolópapír többi részére, és leélezed a papírt a hajtás mentén (3. kép), könnyebben tudod majd levágni a négyzetet (4. kép).

  002_cserepes virág csomagolása_papír vágása
  Vágd le a megfelelő méretű papírt!
 2. Hajtsd össze a papírt a képen látható módon négyszer.

  003_cserepes virág csomagolása_papír hajtogatása
  Hajtsd négyszer össze a papírt.
 3. Vágd le neked tetsző mintában a papír szélét.

  004_cserepes virág csomagolása_forma kivágása
  Vágd le kör alakúra a papírt.
 4. Hajtsd szét a papírt, és helyezd a közepébe a cserepet (1. kép).
 5. Kezd el ráhajtani a papírt a cserépre (2 – 5. kép).

  005_cserepes virág csomagolása_csomagolás
  Csomagold be virágot.
 6. Ha megvan, kösd át a cserepet egy szalaggal, köss rá masnit, és készen is vagy.
  006_cserepes virág csomagolása_szalag
  Kösd át szalaggal.

  007_cserepes virág csomagolása_kész
  Kész!

Tippek és trükkök

 1. A papír mintája mindegy, csupán az a fontos, hogy harmonizáljon a virággal és az alkalommal.
 2. A szalag kiválasztásánál azért figyelj oda, hogy a csomagolópapírhoz illő legyen.
 3. A levágandó papírcsík ideális szélessége: (a cserép átmérője) + 2*(a cserép magassága) +2*(1 cm). (Egyszerűbben fogalmazva: helyezd a cserepet a papírra, és igazítsd úgy rajta, hogy ha a cserép két oldalán felhajtod a papírt, az kb. 1 cm-rel a cserép széle fölé érjen mindkét oldalon.)
 4. Amikor a papír szélét cifrázod, nem csak az általam mutatott módon vághatod le a papírt, hanem akár hegyes háromszögekben is, vagy kitalálhatsz saját mintát is.
 5. A cseres virág csomagolásánál azt javaslom, a szemben lévő oldalakat hajtsd fel először, és utána igazítsd el a felesleges, kilógó papírrészeket.
 6. Néhány szó a papírról: én úgy vettem észre, hogy vékonyabb papírral könnyebb dolgozni, szóval akár a selyempapír is működhet.
 7. A fentebb bemutatott módszerrel kivághatsz celofánból is egy réteget, amit aztán a rendes csomagolópapíron kívül használhatsz. (Ez különösen praktikus lehet akkor, ha ajándékozás előtt meg is locsolod a virágot, de esetleg a cserép alja lyukas, és kifolyik a víz. Így ha a csomagolópapír el is ázik kicsit, a celofán megvédi a környezetet az átnedvesedéstől.)

Ennyi csupán a cserepes virág csomagolása otthon, házilag. Ugye nem is bonyolult? Ha pedig további inspirációra van szükséged, itt nézz körül.

Jó csomagolás!
Üdv, Niki

U.i.: Hasznosnak találtad a bejegyzést? Kérlek, oszd meg másokkal is!