Inspiráció ajándékcsomagoláshoz gyerekekkel

inspiráció ajándékcsomagoláshoz gyerekkel_Pinterest

Arról már korábban is volt szó a blogon, hogyan vonhatod be a gyerekeket az ajándékcsomagolásba, most pedig hoztam egy kis ötletgyűjteményt csupa-csupa ujjlenyomatos kreatívkodásra.

Miért ujjlenyomatok?

Kell ezt indokolni? 🙂 Na jó, viccet félretéve:

  • kevés az alapanyagigénye: egy adag tempera, egy műanyag tányér és a csomagolópapír, amit mintázni kell
  • az ujjukkal az egészen kicsik is gond nélkül tudnak alkotni, és még élvezni is fogják
  • a gyerekek szeretnek maszatolni, az ujjlenyomatos nyomdázásnál pedig ezt nem hogy szabad, de kell is!
  • a végeredmény teljesen egyedi lesz

Már ebből is látszik, hogy az ajándékcsomagolás gyerekkel együtt se kell, hogy teher legyen, de ha megnézed ezt a válogatást, amit összeállítottam, szerintem meg is lesz a hétvégi program.

Az alap

A legalapabb megoldás, hogy kiteríted a csomagolópapírt, előkészítesz néhány színt, és rászabadítod a gyerekeket a papírra azzal az utasítással, hogy nyomdázzanak rá pöttyöket. Menni fog nekik! 🙂

Virágok

Ujjlenyomatos virágokat elég egyszerű csinálni, és számtalan variáció létezik. A gyerekek életkorától és a saját alkotókedvünktől függően választhatsz az egyszerűbb vagy bonyolultabb megoldások közül.

Szerintem a legegyszerűbb virág, aminek van egy közepe és öt szirma, ezeket mind lehet ujjal nyomdázni. De persze a legutóbbi bejegyzésben bemutatott tulipános ajándékkísérő megalkotásához se kell Picassónak lenni…

001_inspiráció ajándékcsomagoláshoz gyerekkel
Ujjlenyomatos nyomdázással készült tulipános ajándékkísérő

Egy fokkal bonyolultabb ez a kék virág, legfőképp azért, mert viszonylag egy helyre kell a lenyomatokat tenni…

 

Ha pedig elég művészi hajlamot éreztek magatokban, ezeket a pitypangokat is kipróbálhatjátok.

 

 

+1 bónusz: Nem csak az ujjakkal lehet nyomdázni. A legkisebbekkel tenyér- vagy láblenyomatot is lehet készíteni a csomagolópapírra, hadd örüljenek a nagyszülők. Tuti elrakják a csomagolópapírt is! 😉

 

Állatok

Ezeknél általában az a jellemző, hogy az ujjlenyomatot ki kell egészíteni, mintegy “belelátva” az állatot a pacába, úgyhogy kisebb gyerekekkel ez mindenképp családi kreatív program, a kisiskolások valószínűleg már elboldogulnak egyedül is.

Itt egy gyűjtemény inspirációnak, plusz egy külön kép kicsit másfajta méhecskékről.

 

 

És mivel nyakunkon a húsvét, kerestem néhány húsvéti állatkát is.

 

 

Használjatok sablont!

Szerintem a sablon használata igazán látványos eredményt tud adni, ráadásul egy nagyobb csomagnál egyszerűbb is megvalósítani, mint sok apró mintát megfesteni. Nem kell figyelni, hogy “jó helyre” kerüljenek a lenyomatok, emiatt különösen gyorsan lehet vele haladni, úgyhogy ez a türelmetlenebb gyerekeknek is ideális lehet. És persze azzal is lehet játszani, hogy a sablonon belülre vagy kívülre kerüljenek az ujjlenyomatok.

 

 

Nos, ez tényleg csak egy kis ötletadó volt, és ha valahol, akkor itt főleg igaz, hogy a lehetőségeknek csak a képzelet szab határt. Ebben a Pinterest táblában gyűjtögetem az ilyen és ehhez hasonló ötleteket, érdemes időnként visszalátogatni ide…

Remélem, sikerült meghozni a kedvet, hogy legközelebb gyerekekkel együtt csomagold az ajándékot. Ha alkottok, kérlek, küldj egy képet nekem is róla. Köszi!

Jó csomagolást!
Üdv, Niki